Září s CooBoo | 2016


Určitě jste si všimli mé neaktivity na blogu, snažím se ji zmírnit, a to nejen moji neaktivitu na blogu, ale i můj částečný čtecí blok. Poslední dobou je pro mě celkem dost složité pustit se do nějaké knihy, ale pak přišlo smilovaní v podobě projektu Září s CooBoo, který má na svědomí Eliška z Knižního světa. Když jsem na tento projekt narazila, byla jsem nadšená. Mám tu pár skvělých kousků právě od nakladatelství CooBoo, a moc ráda bych si je co nejdříve přečetla. 

Mou první knihou, kterou bych chtěla během toho měsíce přečíst je Archiv od Victorii Schawb. Tuto knihu jsem se si pořídila za opravdu skvělou cenu v Levných knihách, hlavně tedy kvůli její obálce, která je naprosto nádherná. Až do nedávna jsem neměla zdání o čem kniha je, ale pak jsem si přečetla anotaci, a byla jsem paf. Upřímně, jsem z té anotace trošku hodně zmatená, dost mě zaskočila. Vůbec jsem nečekala něco takové. To ale neznamená, že nejsem na knihu zvědavá, právě naopak, jsem velmi zvědavá, co se z této knihy vyklube. Na většině stránek má kniha výborné hodnocení, a jelikož ji zatím nemohu soudit podle obsahu, tak tedy to české vydání se po grafické stránce neskutečně povedlo, nemám co vytknout. 

Další knihou, kterou po pravdě mám už dlouho doma - půjčenou z knihovny - je kniha Proč jsme se rozešli. Původně jsem neměla vůbec v plánu se do této knihy pouštět. I když tuto knihu vydalo mé nejoblíbenější nakladatelství někdy prostě mezi námi neproběhne jiskra, a já si knihu nepřečtu. Jenže pak jsem na ni znenadání narazila v knihovně a spontánně si ji půjčila. Když jsem si doma otevřela okamžitě jsem se zamilovala do ilustracích v knize, které jsou prostě bombastické. Ohledně anotace, tak ta je tedy pro mě nic neříkající, což rozhodně nepovažujte za špatné. Aspoň pak budu více napnutá zjištěním, proč se nakonec Ed a Min rozešli. Podobně jako u Archivu, je kniha naprosto dokonalá po grafické stránce, ale obsahově, to ještě uvidíme. 

Pokračujeme dál. O knize Škola dobra a zla jsem se už maličko zmínila v jiném článku. Tuto knihu jsem si chtěla přečíst už hodně dlouhou dobu. Neskutečně si mě získalo téma knihy - pohádky. Možná mě právě odsoudíte, že jsem blázen, a že jsem ještě malé dítě, ale já hrozně moc miluji pohádky. Krásna a zvíře, Popelka, Šípková Růženka, a mnoho dalších. Princezny, princové, čarodějnice, kouzelníci, to je něco pro mě. Když jsem narazila na tuto knihu, kde Školník jednou za čas unáší dvě děti, které se pak stanou kladnou, či zápornou pohádkovou bytostí, byla jsem prostě unešená. A ty ilustrace a ta obálka?! Tato série se po grafické stránce nehorázně povedla. Těším se, až se do knihy pustím, má velmi dobré hodnocení,  i když jsem ale na pochybách, jestli si náhodou nedělám od knihy velké iluze. 

A to nejlepší nakonec. Mám tu čtyři knihy, všechny z jedné série, a na jejich obálkách se nachází dívky s těmi nejkrásnějšími šaty, co jste kdy viděli. Co jiného by to mohlo být než série Selekce. Knihy jsem si chtěla přečíst už dlouho, jenže maturita, takže čtení se muselo odložit. Doufala jsem, že se ke knihám dostanu o prázdninách, ale bohužel se mi to nepodařilo. Ale proč, to si budeme povídat v jiném článku. Selekci jsem už jednou četla, vlastně chvíli po tom, co vyšla. Nemohla jsem odolat a knihu měla přečtenou během pár dní. Opravdu jsem se do ní zamilovala. Ale potřebovala bych si dát re-reading, než se pustím do dalších dílů. Ohledně Elity, tak tu už mám doma hrozně dlouho, už to asi bude rok, a stále se do ni nepustila. Četla jsem spoustu názoru na ní, ale ve většině případě se shodují, druhý díl je nejslabší díl série. Ale nebudu knihu soudit podle názorů ostatní, a knihu si přečtu sama. Jen doufám, že mě druhý díl nezklame.

Třetí díl série, První, jsem si pořídila za poukaz, který jsem dostala jako dárek od školy za skvělé výsledky u maturity. Upřímně, hned od chvíle, co jsem viděla naše obálky, které jsou sice úplně stejné jako ty originální, okamžitě jsem se zamilovala do obálky třetího dílu. Hlavně tedy za to mohou dívčiny bílé šaty. Nevím, kdy se to stalo, ale od nedávna jsem se šíleně zbláznila do bílých šatů! A ty Američiny na té obálce! Ty berou dech, jsou nádherné. Na rozdíl od druhého dílu, jsem u toho třetího neunikla spoilerům. Ale to nevadí. Já to přežiju. A teď se podíváme na spin-off sérii. Autorka k původní trilogii přidala ještě další dva díly, ale to není žádná novinka. Dcera je stejně jako předcházející díly naprosto dokonalá po grafické stránce, ale co jsem tak slyšela o tomto díle, je princezna Eadlyn pěkná husička. A ohledně té Selekce na ruby - nehledá se princezna, ale princ - tak na toto jsem vážně zvědavá, nic se ještě ke mě nedoneslo, a to je moc dobře.

nessa_lovesbooks

Nessa, šestadvacetiletá recenzentka, knihomolka, milovnice seriálů a angličtiny. Jsem normální (praštěná) lidská bytost, která tráví neuvěřitelné množství času čtením, blogováním, kreslením či malováním. Co mě baví? Jednoznačně čtení, dále jakákoliv kreativní činnost, moji přátelé, nakupování knih, hudba, seriály nebo filmy - jsem takový seriálový a filmový maniak.

10 komentářů:

  1. Taky se účastním. Držím palce! :)
    A Selekce je moc fajn, i když America byla od druhého dílu docela na zabití. Co se Eadlyn týče, vím, že ji většina čtenářů nesnáší, ale já si myslím, že ji prostě jen nikdo nepochopil. Podle mě byla skvělá, moc jsem si ji oblíbila! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak budu držet palce, aby se ti to podařilo všechno přečíst. Já jsem četla téměř vše, kromě Školy dobry a zla, ale to mě vlastně ani doopravdy neláká :) Nicméně doufám, že si užiješ hlavně Archiv, ten se mi snad ze všech knih zde zmíněných líbil nejvíc :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju!..:D Určitě si na Archiv vynahradím čas, jsem na něj vážně dost zvědavá, tak anotace mě dost překvapila..:D

      Vymazat
  3. Také ti budu držet palce ať se ti knihy, které máš v plánu, podaří přečíst ^^
    Já se zatím žádného projektu nechci účastnit, protože nevím jak teď ze začátku budu mít čas něco číst. Od příštího týdne už startuje další semestr a nejdříve se musím ujistit jestli budou předměty náročné nebo naopak jednoduché xD Samozřejmě si přeji to druhé.

    Sérii Selekce jsem četla a byla super, je to fakt pěkná oddechovka. Pro mě byl třeba druhý díl mnohem lepší jak první, ale to je věc názoru:) Tak uvidíš jak se ti bude líbit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, upřímně budu ráda, když se aspoň prokoušu polovinou..:D Chápu, proč se nechceš zúčastnit žádného projektu, škola..:D Vlastně ti ji docela závidím, protože já teď mám času až dost, a práce žádná..:D Ohledně Selekce, první díl byl skvělý, co si tak pamatuju, ale těším se na re-reading, další díly Elita a První, tak to ještě nevím, co si o nich mám myslet, ale na Dceru! Tak na tu se tedy pořádně těším. Nejraději bych se do ni pustila hned, ale nechci mít v tom guláš, takže pěkně postupně..:D Snad se k ní do konce září dopracuju..:D

      Vymazat
  4. Taky začínám o tomhle projektu uvažovat. :D Od nakladatelství Cooboo se chystám na hodně knih. Snad ti tvoje plány vyjdou. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je dobře! Určitě se zapoj..:D Budu doufat, že jo..:D

      Vymazat
  5. Archiv jsem četla a nebyl to špatný příběh, ale Proč jsme se rozešli mě nemohlo zklamat víc. Jinak Selekci můžu jenom doporučit, i když jsem měla občas chuť kvůli Americe hodit knihy z okna :D
    Každopádně děkuji, že jsi se zapojila a držím palce, ať plány pokoříš :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O Archivu nic kromě anotace nevím, a z té jsem tedy pěkně zmatená, takže doufám, že to nebude tak strašné..:D A Proč jsme se rozešli, na tuto knihu se v nejbližší době chystám, tak doufám v to samé, snad to nebude taková katastrofa..:) Ohledně Selekce, musím říct, že America mi maličkato lezla na nervy ve druhém, a i třetím díle, ale nebylo to tak strašné..:D Nemůžá vůbec zač! Je to skvělý projekt a já jsem ráda, že jsem se zapojila...:)

      Vymazat